Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brijder biedt e-consult door ervaringsdeskundigen

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Brijder geeft mensen de mogelijkheid online vragen te stellen aan ervaringsdeskundigen van Brijder. Het e-consult is onderdeel van de nieuwe website.
Brijder biedt e-consult door ervaringsdeskundigen

Via dit e-consult kunnen mensen die problemen hebben door het gebruik van alcohol, drugs, medicijnen of door gokken en gamen online vragen stellen aan ervaringsdeskundigen van Brijder. Maar ook familieleden, kinderen van ouders met deze problemen of collega’s en vrienden kunnen hier terecht.

Inzet ervaringsdeskundigheid

Ervaringsdeskundigen zijn mensen die zelf cliënt zijn geweest. Eerst volgen zij een opleiding om te leren hun ervaring in te zetten. Zij weten vanuit hun eigen ervaring wat een verslaving is en hoe hiermee om te gaan, welke oplossingen en behandelingen er zijn, welke steun belangrijk is en hoe mensen met een verslaving weer een betekenisvol leven kunnen opbouwen.

Nieuwe website

Naast het e-consult biedt de nieuwe website veel informatie over allerlei vormen van verslaving en het hulpaanbod. Het hulpaanbod is gericht op verschillende doelgroepen, zoals ouderen en mensen met een lichte verstandelijke beperking en mensen die meervoudige problemen hebben, zoals een verslaving gecombineerd met angst, ADHD en depressie. Bezoekers krijgen daardoor een goed idee voor welke hulp ze bij Brijder terechtkunnen, hoe haar visie op zorg is en hoe dit in de behandelingen tot uiting komt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.