Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brinkman interim-bestuurder bij LangeLand Ziekenhuis

De raad van toezicht van het LangeLand Ziekenhuis heeft met ingang van 30 juli Jan Willem Brinkman tijdelijk benoemd als lid van de raad van bestuur naast bestuursvoorzitter Max Visser.
Brinkman interim-bestuurder bij LangeLand Ziekenhuis

Brinkman heeft als opdracht gekregen een extra impuls te geven aan de rendementsverbetering van het ziekenhuis en tevens de zakelijke portefeuille te behartigen.

Krijgsmacht

Jan Willem Brinkman vervulde, na een jarenlange carrière bij de krijgsmacht, uiteenlopende interim-opdrachten als bestuursvoorzitter van diverse ziekenhuizen. Brinkman bekleedt verschillende maatschappelijke bestuursfuncties en geeft regelmatig voordrachten over leiderschap en verandermanagement. In 2006 promoveerde hij aan de Universiteit van Tilburg op een onderzoek naar een nieuw besturingsconcept voor het Nederlandse ziekenhuisstelsel.

Health Investments

Begin deze maand sprak het investeringsfonds SJMG Health Investments nog in de media uit dat het LangeLand vanwege haar slechte fininanciële positie rijp is voor een overname. Een woordvoerder van het LangeLand wilde daar toen niets van weten. ‘Wij werken met man en macht om onze financiële situatie te verbeteren en om als basisziekenhuis zorg dicht bij de bevolking te blijven bieden. Wij willen een ‘brede voordeur’ vormen voor poliklinisch consult, diagnostiek, acute zorg 7×24 uur, verloskunde en klinische opnames en dagbehandelingen op een breed scala van aandoeningen en vakgebieden. Voor de meer complexe zorgvraag verwijst het ziekenhuis patiënten naar gespecialiseerde locaties binnen het coöperatieve samenwerkingsverband waar het deel van uitmaakt.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Het LangeLand wordt niet verkocht’

LangeLand ziekenhuis vervangt rvt

Max Visser bestuurder LangeLand Ziekenhuis

Afwaardering vastgoed nekt LangeLand Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.