Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Britse managers moeten op cursus’

SURREY – De universiteit van Surrey biedt nu een cursus aan voor managers in de gezondheidszorg waarin zij worden getraind om de veiligheid (srisico's) beter te bewaken. Vorige week bleek uit een rapport van de Britse Rekenkamer dat een op de tien patiënten onnodig gewond raakt of op een andere manier schade oploopt in Britse ziekenhuizen.

Uit onderzoek van de Britse overheid blijkt dat in ziekenhuizen elk jaar ongeveer een miljoen ongelukken met patiënten gebeuren omdat veiligheidsmaatregelen niet in acht worden genomen. Een op de tien patiënten raakt daarbij gewond en bijna 2000 patiënten zijn als gevolg van de veronachtzaming van de regels overleden.

Onderzoek

De Rekenkamer van het Britse parlement heeft in het onderzoek de ziekenhuizen onderzocht van de National Health Service (NHS); deze worden gefinancierd met publieke gelden. Vorige week heeft de kamer de cijfers vrijgegeven.

Gevestigde carrières

Dr Janet Anderson, hoofd van het opleidingsprogramma van de universiteit van Surrey: “Het rapport wijst uit dat ook ervaren mensen met gevestigde carrières, in het gezondheidszorgsysteem de kans moeten krijgen om vaardigheden in systeemveiligheid te ontwikkelen”.

(ZorgVisie – Frank Masselink)

Lees ook:

IGZ controleert op sterftecijfers

Ruim 1000 klachten tegen medici

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.