Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bronckhorst passeert Buurtzorg

De gemeente Bronckhorst heeft een afspraak gemaakt voor de overname van TSN-personeel.
Bronckhorst.jpg
Bronckhorst

Niet Buurtzorg, maar twee andere zorginstellingen nemen het personeel indien nodig over. 

TSN
Bronckhorst gaat de thuishulp van het noodlijdende bedrijf TSN onderbrengen bij twee andere zorgaanbieders. Ouderenzorgorganisaties Markenheem en Zorgkompas zullen de medewerkers van TSN in dienst nemen. Markenheem zit in Hengelo Gelderland en Zorgkompas is een landelijke organisatie. In Bronckhorst krijgen ruim 300 cliënten hulp van 63 medewerkers van het noodlijdende TSN.

FNV
Vakbond FNV riep mensen eerder deze week op in groten getale naar Bronckhorst te komen om medewerksters van TSN te ondersteunen.Deze demonstratie staat voor later op de dag gepland. Actievoerende medewerkers van de thuiszorg gingen vrijdag over tot bezetting van gemeentehuizen in Bronckhorst en in Hollands Kroon in Noord-Holland. De bezetters eisten dat de gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg om het werk van het noodlijdende TSN over te nemen.

Van Rijn
Staatssecretaris Martin van Rijn is blij met de oplossing: ‘Voor mij staat bovenaan dat TSN-medewerkers aan de slag kunnen blijven voor de huidige arbeidsvoorwaarden. En dat cliënten hun vertrouwde hulp over de vloer blijven krijgen. Dat kan met Buurtzorg, maar natuurlijk ook met andere aanbieders. Elke gemeente maakt daarin zijn eigen keuze.’ Volgens de staatssecretaris heeft de verantwoordelijk wethouder laten weten dat de lokale aanbieders akkoord zijn met die voorwaarden. ‘Een grote opsteker voor medewerkers en cliënten. Zij zijn in alle gevallen het belangrijkst.’

NPCF
Werkgevers in de thuiszorg zouden eens wat vaker naar hun klanten moeten kijken, de mensen die zorg nodig hebben, in plaats van continu te ruziën met elkaar. Dat zegt directeur Dianda Veldman van de NPCF. Ze reageert op uitlatingen van werkgeversorganisatie BTN. De branchevereniging dreigt naar de rechter te stappen als Buurtzorg activiteiten van het failliete TSN overneemt, en daarvoor 5 miljoen euro subsidie wil uit een speciaal zorgpotje. Volgens BTN is dit verboden staatssteun. Veldman: ‘Laat ze nu eens over hun eigen schaduw heen stappen en samen kijken hoe de zorg voor de 40.000 cliënten van TSN goed kan worden geregeld. Het gaat hier om kwetsbare mensen, die langer zelfstandig thuis blijven wonen. Dat moet de eerste prioriteit zijn van iedereen in die sector.’

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Dossier Thuiszorg
Nieuws, achtergronden en opinie over de thuiszorg. De artikelen gaan over verpleging en verzorging bij cliënten thuis en huishoudelijke hulp op indicatie, vaak in combinatie met de zorghervorming.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.