Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bronovo Ziekenhuis geeft medische fout toe

Marja van der Toorn, beter bekend als Sugar Lee Hooper, is overleden door een medische fout. Het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag waar zij in 2010 na een operatie overleed, geeft dit woensdag toe.
Bronovo Ziekenhuis geeft medische fout toe
Foto: ANP Marcel Antonisse

Het ziekenhuis laat in een verklaring weten dat er fouten zijn gemaakt. De artieste moest geopereerd worden na een ongeluk met haar scootmobiel. Tijdens de operatie raakte zij na een hartstilstand in coma en ze overleed enkele dagen later. Nu blijkt dat de combinatie van een zware verdoving en een ruggenprik Sugar Lee Hooper fataal is geworden.

Verdoving
‘Het medisch team wilde de operatie waar ze zo tegenop zag, zo comfortabel mogelijk voor haar laten verlopen en juist op dat punt is het misgegaan’, concludeert het Bronovo. Deze vorm van verdoving wordt niet meer toegepast bij hoogrisicopatiënten, laat het ziekenhuis ook weten.

Aangeslagen
‘Wij zijn zeer aangeslagen dat Marja van der Toorn zo onverwacht in ons ziekenhuis is overleden. Ons past in dit geval enkel nederigheid’, stelt bestuursvoorzitter Joop Hendriks van Bronovo. Het ziekenhuis heeft een financiële schikking getroffen met de nabestaanden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.