Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BTK neemt zorg van omstreden Hanimeli over

Mark van Dorresteijn
BTK Zorg uit Hengelo neemt per direct alle zorgbehoevende klanten over van de omstreden allochtone thuiszorgorganisatie Hanimeli uit Enschede. Dat meldt dagblad TC Tubantia.
BTK neemt zorg van omstreden Hanimeli over

Ook de tachtig zorgverleners komen in dienst van de nieuwe organisatie die BTK Zorg en Hanimeli samen gaan opzetten. Hiermee komt Hanimeli tegemoet aan de eis van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Oordeel inspectie

De inspectie bracht verschillende bezoeken aan Hanimeli en toetste de zorginstelling op deskundigheid van het personeel, medicatiebeleid, verpleegkundige richtlijnen en zorgdossiers. Bij de instelling was op al deze thema’s sprake van hoog tot zeer hoog risico. De inspectie oordeelde dat Hanimeli per direct geen nieuwe cliënten meer mocht aannemen met een indicatie voor verzorging of verpleging. De huidige cliënten met een indicatie voor verzorging of verpleging moeten binnen twee weken worden overgedragen aan een andere thuiszorgorganisatie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Inspectie pakt thuiszorginstellingen Hanimeli en Cura Domestica aan

Klink: ‘Inspectiebezoeken moeten vaker onaangekondigd’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.