Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Budget jeugdhulp is niet genoeg’

Redacteur Zorgvisie
Het budget dat ggz-instellingen in Flevoland van de gemeente ontvangen voor jeugdhulp is niet toereikend, vinden aanbieders in de provincie. Daarom trekken ze aan de bel.
Treurig - Fotolia - 400.jpg
Fotolia.

Verschillende ggz-instellingen in de provincie trekken aan de bel over de budgetten in de jeugdhulp. Ze denken dat er niet genoeg budget is om alle kinderen en jongeren te kunnen helpen, meldt de gemeente Lelystad. Eén van de instellingen, Dokter Bosman in Lelystad, heeft om die reden een opnamestop ingesteld.

Budget genoeg
De gemeente Lelystad herkent het beeld dat geschetst wordt niet. Wethouder Elly van Wageningen: ‘Kinderen die hulp nodig hebben, krijgen hulp. Daar staat de gemeente Lelystad voor in. Ook als het budgetplafond wordt bereikt, betalen wij de rechtmatige zorg voor kinderen met een hulpvraag. Er is dan een beschikking nodig van het Jeugd en Gezinsteam.’ De gemeente is met Dokter Bosman in gesprek om te kijken hoe er een overbrugging kan worden geregeld voor de jongeren die op een wachtlijst staan bij de instelling. Cliënten die al hulp ontvangen, behouden die, zegt de gemeente.

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.