Budgetten jeugdzorg blijven groot vraagteken

Gemeenten en zorgaanbieders in heel Nederland krijgen momenteel niet scherp wat de definitieve budgetten zijn voor de jeugdzorg in 2015. Dit leidt bij hen tot grote onrust.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Budgetten jeugdzorg blijven groot vraagteken
Foto: ANP Martijn Beekman

Jan Bos is programmamanager van de Transformatie Jeugdzorg voor jeugdzorgregio Groningen. Hij signaleert dat gemeenten door heel Nederland met een aantal grote knelpunten te maken hebben bij het bepalen van de budgetten voor volgend jaar. ‘Het budget dat het rijk in 2015 overhevelt naar de gemeenten bestaat uit meerdere onderdelen. Sommige onderdelen zijn gebaseerd op de rijksbegroting van 2014 en andere op de productieafspraken 2012. De verdeling van dit totale budget over de gemeenten vindt plaats op basis van het daadwerkelijke gebruik in 2012. Ondertussen gaat de zorgverlening natuurlijk gewoon door. Zorgaanbieders leveren na 2012 zorg en groeien en doen

1
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. ”Gemeente kent budget jeugdzorg niet”
    iedereen had dit kunnen verwachten. Gemeenten zijn instanties die hun bestaansrecht ontlenen aan discussie en vooral eigen politieke weg inslaan, dat bij voorbaat op financieel falen uitloopt. Met alle gevolgd dat de Jeugdzorg geen- of te weinig budget krijgt, met gevolg dat een groot deel van de jeugdzorginstanties over 2 – 4 jaar omvallen vanwege geen- of slechte financiele afspraken. Het tijdperk van wild-west treedt binnen. REGERING doe wat je zegt! en stop met het gedraai en kennis verprutsen!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.