Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: meer vertrouwen bij indicatiestelling

Staatssecretaris Bussemaker van VWS wil bij de indicatiestelling in de AWBZ meer uitgaan van vertrouwen in zorgaanbieders. Ze heeft daarom zeven pilots gestart waarin zorgaanbieders een deel van de indicatiestelling doen.
Bussemaker: meer vertrouwen bij indicatiestelling

Bussemaker wil de toegang tot de langdurige zorg ontdoen van onnodige bureaucratie, schrijft ze aan de Tweede Kamer. Zorgaanbieders moeten daarom meer ruimte krijgen bij de indicatiestelling in de vorm van mandatering. “Door uit te gaan van vertrouwen kunnen

de lijnen tussen de cliënt en de zorgaanbieder zo kort mogelijk zijn.” De aanvragen voor eenvoudige kortdurende zorgvragen doen zorgaanbieders al voor een groot deel via mandatering. Ze werken daarbij met standaard indicatieprotocollen (SIP’s). Zorgaanbieders met een mandaat van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) kunnen daarmee zelf een indicatieadvies afgeven. Voordeel is dat de zorg direct kan starten. Het CIZ toets achteraf steekproefsgewijs. In 2006 is circa veertien procent van de indicatiebesluiten op deze wijze afgehandeld. Bussemaker wil deze werkwijze uitbreiden. De pilots, die net zijn gestart, moeten duidelijk maken hoe dat moet. In het voorjaar van 2008 moeten de resultaten bekend zijn. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

Pilots indicatiestelling van start

‘Indicatiestelling voor verbetering vatbaar

Agis wil indicatiestelling op de schop

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.