Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bussemaker uit kritiek op gouden handdruk Tanke

Staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid vindt dat de premie die oud-directeur Gerard Tanke van Amsterdam Thuiszorg bij zijn vertrek kreeg niet door de beugel kan.
Bussemaker uit kritiek op gouden handdruk Tanke

In antwoorden op Kamervragen zegt ze: “Ik vind dat er veel, eigenlijk te veel, geld is uitgetrokken om het dienstverband met de vorige directeur te beëindigen.” Tanke kreeg bij zijn vertrek onlangs 650.000 euro. “Dat ligt wel erg boven het ene jaarsalaris dat in de code Tabaksblat is neergelegd. Ook ligt het ver boven de kantonrechterformule en de wachtgeldregeling uit de cao thuiszorg.”

Problemen Amsterdam Thuiszorg

Tanke moest vorig jaar vertrekken nadat Amsterdam Thuiszorg in grote financiële problemen terecht was gekomen. Minister Klink kondigde pas geleden aan dat er voor de zorgsector een salariscode komt. Bussemaker gaat er op toezien dat de code een verantwoorde regeling omvat over de afvloeiingsregeling. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Tanke van Amsterdam Thuiszorg vangt 6,5 ton vertrekpremie

Tanke verlaat Amsterdam Thuiszorg

Bussemaker: ‘Mismanagement Amsterdam Thuiszorg niet belonen’

Ondergang van Amsterdam Thuiszorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.