Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bussemaker: zorgkantoren moeten inkopen op kwaliteit

Zorgkantoren moeten niet alleen kijken naar de prijs van zorg, maar veel meer naar de kwaliteit, vindt staatssecretaris Bussemaker. Dat blijkt uit haar antwoorden op Kamervragen over een mogelijke efficiencywinst van miljarden in de ouderenzorg.
Bussemaker: zorgkantoren moeten inkopen op kwaliteit

“De best practices worden verspreid, maar de brede implementatie is een zaak van lange adem”, antwoordt Bussemaker. De staatssecretaris reageert op vragen naar aanleiding van het rapport Trouw aan belofte van adviesbureau Gupta. Uit dit rapport blijkt dat binnen de ouderenzorg grote verschillen bestaan tussen de sterke en zwakkere broeders. Volgens Gupta is een besparing mogelijk van een tot 2,8 miljard euro. Om dit te bereiken moeten alle organisaties de gemiddelde efficiency van de koplopers evenaren, waarbij het bureau benadrukt dat er nog veel moet gebeuren om deze ambitie te verzilveren.

Inkopen op kwaliteit

Bussemaker zegt aan deze ambitie te werken met de programma’s ‘In voor zorg’ en ‘Zorg voor beter’. Deze “helpen instellingen om de grotere kwaliteit en doelmatigheid te realiseren”. De verbeterprogramma’s lopen tot 2012. “Bekostiging gericht op meer regie en meer aandacht voor de cliënten geeft zorgaanbieders prikkels om hun organisatie en bedrijfsvoering op de vraag van cliënten in te richten”, vindt Bussemaker. “Belangrijk is dat zorgkantoren ook meer inkopen op kwaliteit en doelmatigheid.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Bussemaker moet EC uitleg geven over steun Meavita

NZa tikt zorgkantoren op de vingers

CBS: arbeidsproductie ouderenzorg is toegenomen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.