Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Buurtzorg Nederland wéér Beste Werkgever

Stichting Buurtzorg Nederland is vanmiddag uitgeroepen tot Beste Werkgever van 2014. Deze prijs wint Buurtzorg voor de vierde keer op rij. Buurtzorg kreeg de prijs uitgereikt tijdens een groot evenement in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De zorgaanbieder behaalde de hoogste Beste Werkgevers Score in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’.
Buurtzorg Nederland wéér Beste Werkgever

Stichting Buurtzorg Nederland behaalde in de categorie ‘meer dan 1000 medewerkers’ een Beste Werkgevers Score van 8,7. ‘Dit is een uitzonderlijk hoge score, het gemiddelde ligt namelijk op een 7,0. Werkplezier en een goede fit tussen medewerker en organisatie maken dat de stichting dit jaar als eerste eindigt’, staat in de persverklaring. Autonomie en professionaliteit staan hoog in het vaandel van de stichting. Het meest trots is de stichting op de bevlogenheid en de deskundigheid van haar medewerkers. Oprichter Jos de Blok probeert om de ballast weg te nemen die mensen ervaren. ‘Dat betekent dat er geen hiërarchie in onze organisatie is, dat de verpleegkundigen zelf hun teams samenstellen en dat er geen managers zijn. Wie zit er nou te wachten op een leidinggevende?’

Werkgeverschap

Er was ook een prijs voor de best scorende organisatie in de categorie ‘minder dan 1000 medewerkers’: ZLM Verzekeringen behaalde een eveneens prachtige score van 8,1. De verkiezing is georganiseerd door Effectory en Intermediair. De verkiezing van Beste Werkgever is dit jaar voor de 14e keer uitgevoerd om een objectief oordeel te kunnen vellen over werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek deden 332 organisaties mee. De positie die organisaties op de ranglijst krijgen, is gebaseerd op het oordeel van de eigen medewerkers over het werkgeverschap van een organisatie. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Beste Werkgevers Magazine 2014. Bekijk hieronder de cijfers van de prijsuitreiking.

Zorgvisie organiseert 02 december een congres HR in de Zorg

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

3 REACTIES

  1. Blijft absoluut intrigerend dat professionals met een goede ICT tool prima selfsupporting werken en dat de zorg zoveel laagdrempeliger kan plaatsvinden; nu ook jeugdwerker op de fiets naar de gezinnen en scholen; helemaal top!
    Zou mooi zijn wanneer deze mega best practice zich ook weet de verhouden tot onafhankelijke kwaliteitstoetsing; zou prima moeten kunnen passen bij het Improvement Model. Wij zijn wel in voor een pilot!

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.