Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Buurtzorg trekt overname Gorcumse cliënten terug

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving neemt Buurtzorg de Gorcumse en Molenwaardse cliënten en hulpen van TSN toch niet over. Dat meldt nieuwssite De Stad Gorinchem.nl.
tsn400.jpg

Vorige maand deed Buurtzorg een voorstel aan de gemeenten Gorinchem en Molenwaard om de activiteiten en medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN over te nemen. Op dit voorstel was positief gereageerd door beide gemeenten. Buurtzorg besloot echter onlangs om haar voorstel in te trekken vanwege het kleine aantal cliënten dat huishoudelijke ondersteuning afnam bij TSN, zo meldt De Stad Gorinchem. Inmiddels hebben de gemeenten zes andere aanbieders bereid gevonden om de cliënten en hun huishoudelijke hulp over te nemen. De inzet hierbij is dat de koppels cliënt en hulp in stand kunnen blijven, maar de gemeenten kunnen dit niet garanderen. Of dit lukt is afhankelijk van de vraag of de hulp overeenstemming bereikt met de aanbieder.

Nieuwe aanbieders
Zes aanbieders van huishoudelijke ondersteuning hebben aangegeven cliënten van TSN Thuiszorg over te willen nemen, dit zijn: De Lange Wei, Huis ter Leede, Privazorg, Tzorg, Zorginjection en Zorgvuldig.

Cliënten
De cliënten van TSN, 16 in Gorinchem en 23 in Molenwaard, hebben een brief ontvangen over de nieuwe situatie met daarin ook informatie voor hun hulp. Zij worden ook nog telefonisch benaderd door medewerkers van de gemeenten. De gemeente en de cliënt bespreken dan samen de keuzemogelijkheden om over te stappen naar een nieuwe zorgaanbieder. De hulpen worden rechtstreeks geïnformeerd via het intranet van TSN.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.