Buurtzorg vijf keer op rij beste werkgever

Buurtzorg Nederland is opnieuw uitgeroepen tot de beste werkgever van Nederland. Het laat gerenommeerde bedrijven als KLM en Shell achter zich.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Buurtzorg
Buurtzorg

In geen enkel bedrijf in Nederland zijn medewerkers meer tevreden over hun werkgever dan in Buurtzorg Nederland. De zorgorganisatie haalt in het jaarlijkse onderzoek van Effectory en Intermediair naar de beste werkgever van Nederland een score van 8,7, in de categorie ‘bedrijven met meer dan 1000 werknemers’. Dat is aanzienlijk meer dan de nummer 2 (8,2) en het scheelt een straatlengte vergeleken met de gemiddelde score van circa 7. Buurtzorg is voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland.

Hoge score Buurtzorg

Bestuurder Jos de Blok vindt het opvallend dat de score van 8,7 dit

4
515

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

4 REACTIES

 1. Onbegrijpelijk. Mensen met een ernstig chronische ziekte als ALS worden niet door Buurtzorg geholpen. De kennis ontbreekt en wat nog erger is: het helpen van deze mensen past niet in de doelmatige aanpak van Buurtzorg. En geen managers? Klopt, die heten coaches, maar dat is slechts een kwestie van er een andere naam aan geven.

 2. Lees alle reacties
 3. Hallo Arno,
  Al enkele jaren werk ik bij Buurtzorg. Natuurlijk hebben wij ook te maken met de nieuwe ontwikkelingen in de zorg en de transitie. Wat ik ervaar is dat wij ruim van te voren zijn voorbereidt op de veranderingen bijvoorbeeld d.m.v. een adequaat digitaal systeem voor zorgplannen ( OMAHA ) Wijkverpleegkundigen zijn nauw betrokken geweest bij de implementatie ervan. Door ruim op tijd hier mee te beginnen, kwamen de veranderingen van januari jl niet als een verrassing. Wij hebben de mogelijkheden en bevoegdheden om snel o.a. hulpmiddelen voor onze cliënten in te kunnen zetten.
  Kortom we krijgen veel vrijheid om ons werk goed te kunnen doen en worden goed gefaciliteerd hierin.
  Met vriendelijke groet,
  Mieke Kal
  Wijkverpleegkundige
  Buurtzorg

 4. Ik weiger te geloven dat de medewerkers van Buurtzorg geen last hebben van de transities in de zorg. In een organisatie waar zelfregulering hoog in het vaandel staat kan het naar mijn niet zijn dat medewerkers daarin geen rol hebben.
  Ik laat me graag overtuigen door een "veldwerker" vanuit Buurtzorg.
  Met vriendelijke groet, Arno de Jong

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.