BuurtzorgT wil familieleden als toezichthouder

BuurtzorgT werkt met familieorganisatie Ypsilon aan een nieuwe vorm van toezicht. Tot nu toe is het ongebruikelijk dat patiënten en hun naasten een positie hebben in het toezicht van ggz-instellingen. Nico Moleman van BuurtzorgT en Jan Zandijk van Ypsilon willen daar verandering in brengen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
boardroomfotlia400.jpg
Foto: Fotolia400

BuurtzorgT is de ggz-instelling die volgens de Buurtzorgformule met kleine, zelfsturende teams wijkgerichte zorg aanbiedt. Bestuurder Nico Moleman zoekt naar een manier om patiënten en hun naasten, zoals familie en andere steungroepen, een sterkere positie te geven in de organisatie. ‘In allerlei zorgwetten is momenteel geregeld dat er cliëntenraden en familieraden moeten zijn. Maar feitelijk komen deze organen vaak pas aan bod als de grote beslissingen al genomen zijn door bestuurders en toezichthouders. Wij willen van traditionele medezeggenschap naar échte invloed van mensen die ervaringsdeskundig zijn. Dat kan wat ons betreft door naasten een vaste plek te geven in raden

1
126

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Een goede opleiding voor toezichthouder wordt gegeven door ESAA van de Erasmus Universiteit. Een goed initiatief als bij het werven van nieuwe RvT-leden nu eens niet alleen ex-zorgbestuurders maar juist ervaringsdeskundige mantelzorgers worden benoemd.
    GT Kan

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.