Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Buurtzorgweb winnaar van de Spider Award 2008

Buurtzorgweb van stichting Buurtzorg Nederland heeft de Spider Award gewonnen, de prijs van het vakblad ICTzorg voor het meest vernieuwende en doelmatige ict-project in de zorg. De prijs is op dinsdag 11 november uitgereikt tijdens het jaarlijkse ICTzorg-congres in De Reehorst in Ede.

De jury van de Spider Award heeft voor Buurtzorgweb gekozen omdat het de thuiszorgmedewerkers van Buurtzorg Nederland direct bij hun werkzaamheden ondersteunt en ze, zoals directeur Jos de Blok het uitdrukt, verandert van digibeten in voorlopers op het gebied van e-health.

Buurtzorgweb

Buurtzorgweb is een website waar medewerkers van Buurtzorg allereerst hun noodzakelijke administratie kunnen regelen, zoals de urenverantwoording, het bijhouden van de dossiers en de planning. Daarnaast zijn er op de site allerlei functionaliteiten te vinden die de medewerkers helpen bij hun dagelijkse werk. Ook kunnen de medewerkers via Buurtzorgweb met elkaar chatten, discussiëren en kennis uitwisselen.

Dankzij Buurtzorgweb heeft Buurtzorg Nederland volgens De Blok de overheadkosten met 10 tot 15 procent kunnen terugdringen. Ook is de productiviteit van de medewerkers toegenomen omdat ze dankzij de site overal en op elk moment bij de benodigde informatie kunnen. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Lees ook:

Huisartsen tevreden over Buurtzorg
Kant pleit voor buurtzorg

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.