Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CAK waarschuwt voor hoge eigen bijdragen Wmo

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Circa 7000 mensen ontvangen deze weken een forse rekening van het Centraal administratiekantoor (CAK) voor de eigen bijdrage Wmo. Die factuur is zo hoog, omdat het CAK nu pas over de benodigde gegevens beschikt.
Eva Heijblom
Eva Heijblom

Mensen die zorg krijgen via de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Dit is dan zo'n bezuiniging op landelijk niveau, maar de kosten in de zorg worden alleen maar hoger en deze worden afgewenteld op de zorgbehoevende burger. Cliënten in de psychiatrie gaan de zorg mijden door de hoge kosten en komen uiteindelijk verward op straat terecht. De politie heeft inmiddels de handen vol om deze mensen van de straat te halen. Deze wijzigingen in de AWBZ hadden nooit zo snel ingevoerd mogen worden, maar er stond natuurlijk prestige op het spel en dat was voor de bewindslieden veel belangrijker. Kijk ook maar naar de misstanden bij de pgb.

  2. Lees alle reacties
  3. ca. 400 gemeenten bepalen ieder afzonderlijk de hoogte van eigen bijdrage WMO. Het is rampzalig dat een regering dit beleid voorstaat. Stem nooit op de politieke partijen: VVD; PvdA; D66; CU en SGP. De veroorzakers van de chaos in het domein van de zorg. De burger is de dupe van dit onzalige beleid!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.