CAK waarschuwt voor hoge eigen bijdragen Wmo

Circa 7000 mensen ontvangen deze weken een forse rekening van het Centraal administratiekantoor (CAK) voor de eigen bijdrage Wmo. Die factuur is zo hoog, omdat het CAK nu pas over de benodigde gegevens beschikt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Eva Heijblom
Eva Heijblom

Mensen die zorg krijgen via de Wmo moeten een eigen bijdrage betalen. Het CAK rekent uit hoeveel iedereen moet betalen. Door de overheveling van de AWBZ naar de Wmo en de Wlz per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In de AWBZ liep alles via de zorgkantoren, nu gaat het via gemeenten. Voor de berekening van de eigen bijdragen in de Wmo verstuurt het CAK maandelijks zo’n 450.000 facturen. In veruit de meeste gevallen gaat dat goed. Maar bij een relatief kleine groep niet.

Forse rekeningen eigen bijdrage Wmo

‘Circa 7000 mensen hebben nog steeds geen rekening ontvangen, omdat

2
1783

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Dit is dan zo'n bezuiniging op landelijk niveau, maar de kosten in de zorg worden alleen maar hoger en deze worden afgewenteld op de zorgbehoevende burger. Cliënten in de psychiatrie gaan de zorg mijden door de hoge kosten en komen uiteindelijk verward op straat terecht. De politie heeft inmiddels de handen vol om deze mensen van de straat te halen. Deze wijzigingen in de AWBZ hadden nooit zo snel ingevoerd mogen worden, maar er stond natuurlijk prestige op het spel en dat was voor de bewindslieden veel belangrijker. Kijk ook maar naar de misstanden bij de pgb.

  2. Lees alle reacties
  3. ca. 400 gemeenten bepalen ieder afzonderlijk de hoogte van eigen bijdrage WMO. Het is rampzalig dat een regering dit beleid voorstaat. Stem nooit op de politieke partijen: VVD; PvdA; D66; CU en SGP. De veroorzakers van de chaos in het domein van de zorg. De burger is de dupe van dit onzalige beleid!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.