Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao-overleg gehandicaptenzorg vastgelopen

Redacteur Zorgvisie
Het overleg over het cao gehandicaptenzorg is vastgelopen. De vakbonden Nu’91, FBZ en FNV Zorg & Welzijn zijn weggelopen na onenigheid met CNV over de lijn die moest worden gevolgd. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) laat weten teleurgesteld te zijn.
Handicap_Fotolia_13472058_Subsc.jpg
Foto: Fotolia

Het leek erop dat er binnenkort een akkoord zou worden bereikt, schrijven FNV, Nu’91 en FBZ in een persbericht. Maar volgens hen gaf CNV onlangs aan alleen afspraken in het cao te willen maken over het loon en de terugbetaling van de onregelmatigheidstoeslag. Dat was voor de overige partijen niet genoeg, zij wilden ook afspraken maken over werktijden, werkdruk en vergoedingen. 

Doorgaan met cao-overleg
De VGN laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn over de beslissing van de drie vakbonden en kijkt anders naar de situatie. ‘FNV Zorg en Welzijn, FBZ en Nu’91 wilden hun gezamenlijke voorstel niet bespreken in aanwezigheid van CNV Zorg en Welzijn, die een eigen voorstel heeft ingediend. De VGN heeft een grote voorkeur voor een cao moet alle bonden en wil daarom niet ingaan op deze onbegrijpelijke eis.’ De VGN hoopt dat alle vier de partijen op dinsdag 23 mei, als er een vervolggesprek staat gepland, weer aan willen schuiven.

Dossier Gehandicaptenzorg
In het dossier gehandicaptenzorg staat al het nieuws uit de gehandicaptenzorg, van cao’s tot updates over zorginstellingen.Lees hier over bezuinigingen op de langdurige zorg, bestuurswisselingen binnen gehandicaptenzorginstellingen en al het andere nieuws dat gerelateerd is aan de sector.

Dossier cao’s in de zorg
Lees nieuws en achtergronden over cao’s in de zorg. Dat zijn de Cao VVT, Cao Ziekenhuizen, Cao Ggz en Cao Gehandicaptenzorg. Deze Cao’s in de zorg zijn de grootste van Nederland. Tijdens Cao-onderhandelingen discussiëren werkgevers en werknemers over o.a. de flexibilisering van de arbeidsmark, onregelmatig werk en ziekteverzuim. Lees meer. 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.