Care-instellingen vrezen faillissement

Een vijfde van de zorginstellingen in de care verwacht op korte termijn een ‘continuïteitsrisico’. Dat komt door een cumulatie van knelpunten in de transitie langdurende zorg. Dat blijkt uit een enquête van de brancheorganisatie ouderenzorg ActiZ onder haar leden.
Care-instellingen vrezen faillissement
Foto: ANP

Ruim driekwart van de zorgorganisaties verwacht in financiële problemen te komen door de transitie van de langdurende zorg. De meeste thuiszorginstellingen kunnen de tegenvallers voorlopig wel opvangen door in te teren op buffers. Maar 19 procent van de zorginstellingen vreest op de korte termijn wel een risico op een faillissement te lopen, zo blijkt uit de enquête van ActiZ. In de toelichting bij de open antwoorden wijst een directeur op ‘onzekerheid over toekennen herindicatie’, ‘versnippering van inkomsten’ en ‘te grote voorfinanciering uit eigen middelen (reserve)’. Een andere directeur stelt dat er financieel wel ‘een stevige buffer voorhanden is

2
49

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.