Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Care-instellingen vrezen faillissement

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een vijfde van de zorginstellingen in de care verwacht op korte termijn een ‘continuïteitsrisico’. Dat komt door een cumulatie van knelpunten in de transitie langdurende zorg. Dat blijkt uit een enquête van de brancheorganisatie ouderenzorg ActiZ onder haar leden.
Care-instellingen vrezen faillissement
Foto: ANP
Premium

Ruim driekwart van de zorgorganisaties

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Inkrimpen zonder nieuw businessmodel leidt tot ‘dood in de pot’, vroeg of laat. Transitieleed is terecht en ergelijk, maar niet de hoofdzakelijke trouble.
   In het kader van marktwerking veronderstellen beleidsmakers, zonder conceptuele richting te geven, dat zorgondernemers zelf anticiperen op de veranderingen en buiten hun kaders denken en het roer omgooien. Het is de vraag of organisaties hiertoe in staat zijn.
   Om te gebinnen zouden organsiaties (ook accountants!) met een andere bril en vanuit een ander denkmodel moeten scannen op risico’s, continuiteit en bestaansrecht. De bekende bril bood immers geen oplossing. 
   De zekerheid en legtimatie ligt niet meer bij de organisatie (branche, volume, regionale positie), maar bij de klant en de manier waarop organisaties met hun businessmodel kunnen anticiperen op een nieuw onderscheid in de vraagstelling.
   Organisaties hollen hun marktpotentieel vaak zelf uit, om de simpele reden dat de weg om een nieuwe vraag te realiseren onbekend is. 
   Behoefte aan houvast? bezoek dan ons kenniscentrum op http://www.novire.nl

  2. Lees alle reacties

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.