Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Carenzorgt.nl opent zorgdossiers voor patiënt en familie

Mark van Dorresteijn
Carenzorgt.nl, een onderdeel van Nedap healthcare, maakt het mogelijk voor patiënten, familie en mantelzorgers om online inzicht te krijgen in het cliëntdossier van de zorginstelling.
Carenzorgt.nl opent zorgdossiers voor patiënt en familie

In het dossier staan dagelijkse rapportages van verpleegkundigen en meetwaarden zoals bloeddruk en gewicht. Carenzorgt.nl wil zo de zorg aan patiënten en de afstemming tussen patiënt, familie en zorgverleners efficiënter maken.

Van papier naar digitale dossiers

Tot nu toe was het raadplegen van het papieren zorgdossier de enige mogelijkheid om als patiënt, mantelzorger of familie op de hoogte te blijven van het wel en wee van iemand die thuiszorg ontvangt of in een verzorgingshuis woont. Het online zorgdossier van Carenzorgt.nl maakt nu het raadplegen van informatie 24 uur per dag mogelijk. Andre Foeken van Nedap: ‘We zien dat deze papieren dossiers langzaam verdwijnen en plaats maken voor digitale varianten. Dit is een verbetering voor de zorgverlener, maar is lastig voor de patiënt en familie, omdat zij vaak geen toegang meer hebben tot de gegevens. De grootste uitdaging blijft dat veel van de oudere patiënten nu nog niet online zijn. Maar we merken dat dit snel verandert. We willen hier nu al op inspelen.’

KinderThuisZorg

In april start KinderThuisZorg als eerste met de implementatie van het online dossier in Carenzorgt.nl. Voor KinderThuisZorg is gekozen omdat de meeste patiënten en familie dagelijks werken met internet, in tegenstelling tot patiënten uit de ouderenzorg.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Screenshot Youtube)

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.