Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Careyn wil zorgactiviteiten in regio Breda overdragen aan Thebe

Redacteur Zorgvisie
Zorgorganisatie Careyn heeft de intentie om haar activiteiten in de regio Breda over te dragen aan Thebe Wijkverpleging. Het gaat hierbij om de wijkverpleging, thuisbegeleiding, dagbesteding en een hospice. Careyn is al een langere tijd op zoek naar een geschikte overnamekandidaat.  
verpleeghuiszorg
Het recente scp-rapport laat zien dat de inzet op huishoudelijke hulp ter voorkoming van verpleeghuiszorg loont.

Careyn wil meer focus aanbrengen in het aanbod en het werkgebied van de organisatie. Het overdragen van de zorgactiviteiten in de regio Breda is een van de manieren om deze focus te krijgen, stelt de zorgorganisatie. De afgelopen maanden zijn er verkennende gesprekken gevoerd tussen Careyn en Thebe Wijkverpleging. ‘De gesprekken verliepen positief en hebben geleid tot principe-afspraken met betrekking tot de overname.’

Vervolgstappen

De komende maanden worden gebruikt om het voorstel tot overname in detail uit te werken, langs de adviesorganen van beide organisaties te laten gaan en deze te laten toetsen bij de NZa en de ACM. Na goedkeuring door alle instanties zal er een definitief besluit tot overname kunnen worden genomen. Thebe en Careyn streven ernaar om 1 juli 2019 een en ander afgerond te hebben. De cliënten van Careyn worden de komende week door de zorgmedewerkers persoonlijk geïnformeerd.

Het proces

De visies op zorg van Thebe en Careyn komen overeen. ‘De zorg en diensten die Careyn en Thebe in de regio Breda bieden kennen veel overlap, maar vullen elkaar ook gedeeltelijk aan. Voor cliënten zal een overname dan ook nauwelijks tot verandering leiden. Tevens is voor medewerkers van Careyn de overgang naar Thebe heel natuurlijk. Het is een vergelijkbare organisatie onder dezelfde cao, die zowel voor medewerkers in de wijk als in de verpleeg-en verzorgingshuizen goede ontwikkelmogelijkheden kent’, aldus zorgorganisatie Careyn.we

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.