Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carinova snijdt in personeel, overleg en opleidingen

Thuiszorgorganisatie Carinova, actief in de regio Salland en Vechtdal, ontslaat dit jaar 175 van haar medewerkers. Dat is een krimp van twaalf procent. De productiviteit van het achtergebleven personeel moet omhoog, meldt Carinova-bestuurder Johan Gerestein in De Stentor. Daarom gaat het mes ook in de opleidingen en het werkoverleg van de medewerkers.

De cliëntenraad en de ondernemingsraad gaan akkoord met het drastische pakket aan maatregelen. “Dit moet gebeuren”, reageert cliëntenraad-voorzitter Jan den Berg. “Anders gaat het bedrijf kapot.” Over ongeveer twee weken krijgt het personeel te horen wie boventallig is bij Carinova. De inkrimping moet aan het eind van dit jaar zijn voltooid.

Snijden in papierwerk

In De Stentor noemt bestuurder Gerestein nog twee maatregelen om geld te besparen. Carinova begint een sleutelproject waarbij mensen die zorg krijgen thuis een elektronisch kastje krijgen waarmee de zorgverleners naar binnen kunnen. Zo hoeven de thuiszorgmedewerkers niet eerst langs het kantoor om de sleutel op te halen. Gerestein verwacht hiermee 1 miljoen euro te besparen. Verder zal Carinova ook snijden in het papierwerk van de medewerkers. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

Henk Vermeulen verlaat de Carinova Leiboom Groep

UMCG richt thuiszorgorganisatie op

Wmo-overschot gemeenten voor AWBZ

Zwolle pakt wachttijd thuiszorg aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.