Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carint zet directeur thuiszorg op non-actief

Directeur Erik Boerkamp van de Carintgroep Noordoost-Twente/Borne is op non-actief gesteld. Dit meldt de Twentse Courant Tubantia.

Het personeel is hierover gistermiddag ingelicht tijdens een bijeenkomst in het kulturhus in Borne. De maatregel heeft te maken met ‘de financiële situatie in deze regio van Carint’, aldus interim bestuursvoorzitter Hans Hofhuizen van de Carint Reggeland Groep in de Twentse Courant Tubantia.

Geen wanbeleid

De functie van Boerkamp wordt tijdelijk overgenomen door directeur Jan Meier van Carintgroep Hengelo. De maatregel veroorzaakt onrust onder het personeel. Van wanbeleid is echter geen sprake, zo zegt de interim-bestuurder. “Alle Carintgroepen hebben te maken met een begroting. Als deze negatief is, wordt daarover gepraat met de verantwoordelijk directeur. Maar de gesprekken hebben geen resultaat gehad. En wanneer er geen zicht is op verbetering, gaan we tot deze maatregel over”, zo zegt hij in de Twentse Courant Tubantia.

Financieel beleid

Hofhuizen gaat nog praten met de op non-actief gestelde directeur. Ook met diens waarnemer Meier wordt nog gesproken over het te volgen financiële beleid. Over mogelijke gevolgen daarvan kan de bestuursvoorzitter nog niets zeggen. Boerkamp was sinds de fusie van Carint met Reggeland medio 2006 directeur van Carintgroep Noordoost-Twente/Borne en had de thuiszorg in zijn portefeuille. Ook daarvoor bekleedde hij een directiezetel bij Carint. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bestuur Carint Reggeland stapt op

Patiëntenstop voorlopig afgewend bij Carint

Honderden ontslagen bij Carint

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.