Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carintreggeland reduceert 230 banen

Thuiszorgorganisatie Carintreggeland gaat reorganiseren. Er verdwijnen de komende twee jaar 230 banen. Dat meldt regionaal dagblad Tubantia.
Carintreggeland reduceert 230 banen
Foto: ANP XTRA Robin van Lonkhuijsen

Het gaat bij de reorganisatie vooral om management – en ondersteunende functies. De reductie van het zorgpersoneel, zal zoveel mogelijk via natuurlijk verloop worden opgevangen, aldus Tubantia. Gisteren is het personeel op de hoogte gesteld.

Transitie

Met dit besluit speelt het Twentse Carintreggeland in op de veranderingen in de thuiszorg. De organisatie verwacht haar taken met minder geld te moeten uitvoeren en de financiering van de zorg zal de komende jaren onder druk blijven staan, aldus Carintreggeland.

Kleinschalige teams

Ook de afgelopen jaren is er gereorganiseerd, onder andere door het invoeren van kleinschalige teams en het ontwikkelen van nieuwe woonconcepten en nieuwbouwprojecten. ‘Carintreggeland heeft de afgelopen jaren een solide financiële uitgangspositie gecreëerd en er wordt voortdurend gewerkt aan het verder verbeteren van de cliënttevredenheid en de zorgprocessen’, aldus de raad van bestuur in de krant.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.