Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Caroline Princen voorzitter raad van toezicht UMCU

Bert Bukman
Caroline Princen, voormalig bestuurder van ABN AMRO, wordt voorzitter van de raad van toezicht van het UMC Utrecht. Zij volgt Johan van der Werf op, die zijn derde termijn afrondt.
Caroline Princen

Caroline Princen is al sinds 2014 lid van de raad van toezicht van het UMC Utrecht. Haar brede bestuurlijke ervaring en haar expertise op het gebied van HR heeft zij de afgelopen periode ingezet voor het houden van toezicht op het UMC Utrecht, aldus het ziekenhuis.

Caroline Princen ziet uit naar de komende periode. ‘De bevlogenheid en betrokkenheid van medewerkers bij hun werk voor de patiënten, in zorg, onderwijs of onderzoek, vind ik bijzonder inspirerend. Het UMC Utrecht is een prachtige organisatie waar ik mij zeer mee verbonden voel.’

Uitzondering

Het UMC Utrecht geeft aan Johan van der Werf erkentelijk te zijn voor zijn inzet en toewijding aan de organisatie. Het feit dat de minister hem in 2016 bij wijze van uitzondering benoemde voor een derde termijn, is volgens het UMCU een blijk van zijn grote toegevoegde waarde voor het toezicht op de organisatie.

Met benoeming van Caroline Princen bestaat de raad van toezicht van het UMC Utrecht met ingang van 1 juni 2018 uit:

– Mw. drs. C.E. Princen (voorzitter)
– Dhr. drs. ir. A. Kregting MBA (lid)
– Dhr. dr. ir. P.C.J. Leijh (lid)
– Dhr. L.A.M. van den Nieuwenhuijzen RA (lid)
– Mw. prof. dr. M. de Visser (lid)
– Dhr. prof. dr. G. van der Wal (lid)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.