Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cathy van Beek weg bij Radboudumc

Na zich zes jaar vol te hebben ingezet voor het Radboudumc, kiest Cathy van Beek voor een nieuwe stap in haar loopbaan. Dit betekent dat zij afziet van verlenging van haar benoeming tot lid van de raad van bestuur van het Radboudumc per 1 oktober 2017. Van Beek is sinds 1 oktober 2011 portefeuillehouder kwaliteit en veiligheid patiëntenzorg en duurzaamheid binnen de raad van bestuur.
cathyvanbeek400.jpg

Cathy van Beek over haar besluit: ‘Per 1 oktober 2017 loopt mijn zesjarig contract met het Radboudumc van rechtswege af. Al vanaf 1976 werk ik met hart en ziel in en voor de zorg. Focus heeft al die jaren gelegen op veilige, persoonsgerichte en duurzame zorg. Met jullie heb ik heel mooie intensieve jaren mogen beleven. Ik ben intussen weer toe aan een nieuwe uitdaging en ik heb het SKU bestuur dan ook aangegeven niet te opteren voor een tweede termijn. Vanaf nu ga ik me oriënteren op mijn volgende stap; ik sluit niets uit en ga het avontuur open tegemoet. Tot 1 oktober zal ik me uiteraard onverminderd met veel passie samen met jullie blijven inzetten voor ons unieke Radboudumc. Er is nog veel werk aan de (JCI) winkel!’

Van Halder
Leon van Halder, voorzitter van de raad van bestuur van het Radboudumc: ‘Cathy werkt met ongelooflijk veel enthousiasme en bevlogenheid binnen en voor ons UMC. Zowel regionaal als landelijk betekent zij veel voor ons. Haar betrokkenheid bij de patiënt, onze persoonsgerichte zorg en bij kwaliteit en veiligheid is dagelijks voelbaar. De laatste jaren is ze met veel passie ook onze ambassadeur voor het verduurzamen van de zorg. Tot 1 oktober zal ze haar rol zoals gebruikelijk blijven vervullen. We zullen haar gaan missen en zullen te zijner tijd passend afscheid nemen’.

Hermans
Loek Hermans, voorzitter van het Stichtingsbestuur SKU (Stichting Katholieke Universiteit, de toezichthouder): ‘Wij vinden dit erg jammer, maar respecteren haar beslissing. Het Stichtingsbestuur is Cathy van Beek bijzonder erkentelijk voor hetgeen zij in haar bestuursperiode tot stand heeft gebracht op het terrein van kwaliteit en veiligheid, persoonsgerichte en duurzame zorg.’ Het Stichtingsbestuur zal in overleg met de Raad van Bestuur en de daartoe bestemde organen van het Radboudumc de opvolging in gang zetten.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.