Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

CDA: Ook regionale EPD’s zijn illegaal

Annelies Vermeulen
Alle lokale patiëntendossiers en medicatiedossiers zijn op dit moment illegaal. Dat concludeert CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omzigt. Dat meldt computable.nl.
CDA: Ook regionale EPD's zijn illegaal

Omzigt baseert zijn stelling op een zienswijze van het College bescherming persoonsgegevens (CBP). Dat college stelt dat patiënten uitdrukkelijk toestemming moeten verlenen voor verwerking van hun gegevens bij een eventuele landelijke doorstart van het EPD. Omzigt wil van minister Schippers weten welke gegevensuitwisseling de minister wettelijk gaat toestaan. Het Tweede Kamerlid wil zo snel mogelijk opheldering van de minister over lokale gegevensuitwisseling. Die lokale uitwisseling vindt hij wenselijk, “mits aan privacy- en beveiligingseisen is voldaan”. “Een vereniging van zorgaanbieders voor zorginformatie-uitwisseling mag niet zomaar gegevens uitwisselen zonder voorafgaande toestemming. Dat is illegaal”, schrijft Omzigt. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘EPD kan doorstart maken’

Stichting Geriant neemt nieuw EPD in gebruik

‘EPD’s maken ons bang’

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Typisch overheid en typisch politiek om grote ict projecten om te zetten zonder door te denken of de doorgeschoten privacywetgeving het wel toestaat.
    Misschien wel een typisch ambtenarengedoe; hoe meer mensen er zich mee bemoeien, hoe rommeliger het resultaat.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.