Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA tegen experimenten indicatiestelling

Het CDA is uiterst kritisch over de experimenten die staatssecretaris Bussemaker met de indicatiestelling wil doen. Zij wil huisartsen en verpleegkundigen laten indiceren.

De pilots moeten in het najaar van start gaan.

Onafhankelijke indicatiestelling

Maar het CDA voelt niet veel voor die experimenten, bleek vorige week bij een overleg in de Tweede Kamer. CDA-kamerlid Jan de Vries denkt dat de onafhankelijke en strikt neutrale indicatiestelling in gevaar komt. De toezegging van Bussemaker dat de rechtszekerheid van burgers is gewaarborgd, kan hem niet geruststellen.

CIZ-vrije zones

Ook PvdA en SGP zeggen te hechten aan een onafhankelijke indicatiestelling. Kees Vendrik van GroenLinks vraagt zich af of je de relatie tussen cliënt en zorgverlener wel moet belasten met de indicatiestelling. Dat kan bij conflicten heel ongemakkelijk zijn, stelt hij.

Alleen voor de SP is het duidelijk: schaf het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) af. De SP wil zelfs experimenteren met CIZ-vrije zones. Zover wil Bussemaker niet gaan. Ze wil dat het CIZ verantwoordelijk blijft en achteraf controleert. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

– Zelf indicaties stellen functioneert goed

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.