Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA wil LSP wel behouden

Annelies Vermeulen
Hoewel alle fracties in de Eerste Kamer tegen de landelijke elektronische uitwisseling van medische gegevens hebben gestemd, benadrukt het CDA dat het landelijk schakelpunt zeker niet zomaar van tafel moet. Dat meldt medischcontact.nl.
CDA wil LSP wel behouden

Het CDA wil dat minister Schippers met een nieuwe wet komt waarin randvoorwaarden zijn vastgelegd. CDA-senator Hans Franken: “In de nieuwe wet moeten onder meer landelijke beveiligingseisen worden opgenomen. Nu is er in de regio als het ware sprake van houtje-touwtje beveiligingsystemen. Verder moet een uniforme standaard voor de uitwisseling van data worden opgenomen, moeten de patiëntrechten duidelijk worden omschreven en moet worden opgenomen welke sancties worden genomen als iemand onterecht toegang krijgt.”

Nieuwe wet

Franken hoopt niet dat alle werk aan het landelijk schakelpunt voor niets is geweest. “Je zou het kind niet met het badwater weg moeten gooien. Het zou een ramp zijn als het LSP gestopt moet worden, wat de VVD, PvdA en de SP wel willen. De wet die is weggestemd, was geen goede wet, maar met het werk dat tot op heden gedaan is, kun je snel een nieuwe wet maken die wel voldoet.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

De Thuisapotheek wil dat LSP blijft

KNMG: Verwerpen EPD mag niet einde zijn van LSP

SP wil parlementair onderzoek EPD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.