Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CG-Raad wil vijftig miljoen voor gehandicapten terug

Directeur Ad Poppelaars van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) waarschuwt vandaag in het Financieele Dagblad dat een toegezegd bedrag van vijftig miljoen euro voor verbetering van de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) niet gebruikt mag worden om gaten in de begroting van VWS te dichten.
CG-Raad wil vijftig miljoen voor gehandicapten terug

Poppelaars schrijft: “De Kamer en de CG-Raad kregen de toezegging dat er jaarlijks vijftig miljoen extra werd gereserveerd om de afbakening van de Wtcg te verbeteren. Om mensen alsnog te vinden en om die mensen dan – zoals Bussemaker op verschillende momenten aan de Kamer heeft toegezegd – met terugwerkende kracht hun geld te geven. Een flink deel van deze vijftig miljoen wordt, naar nu blijkt, de komende jaren gebruikt om gaten in de VWS-begroting te dichten. Niks geen betalingen met terugwerkende kracht. Niks geen meldpunt voor nog ontbrekende groepen. Terwijl de doelgroep het geld hard nodig heeft.” Lees het hele commentaar.

Lees meer:

Kabinet akkoord met rapportage Wtcg

Klink denkt over meldpunt gehandicaptenzorg

‘Gehandicapten doen vaker beroep op AWBZ’

Nivel: Wmo weinig effecten inclusie

Zorgvisie magazine

(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.