Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Charim halveert aantal ontslagen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Veenendaalse ouderenzorginstelling Charim voert minder dan honderd gedwongen ontslagen door. In oktober verwachtte Charim nog dat het om 196 gedwongen ontslagen zou gaan.
Charim halveert aantal ontslagen

Dit is volgens bestuursvoorzitter Henk Prins het gevolg van de maximale inspanning die Charim zich heeft getroost om de boventalligen naar ander werk te helpen.

Charim

Prins: ‘Met trainingen voor het schrijven van brieven en sollicitatiegesprekken, computertrainingen, met een jobhunter die meezocht naar nieuw werk, met een e-coach voor individuele begeleiding vond een groep boventalligen nieuw werk buiten Charim.’ Anderen zijn intern herplaatst, startten een opleiding starten voor verzorgende IG of stopten op eigen initiatief met werken.

Bedrijven

Ook heeft Charim zelf bedrijven voor haar boventalligen benaderd. Zolang het nog kan, zegt Charim de boventallige werknemers te blijven ondersteunen in het zoeken naar ander werk. Bedrijven in de regio kunnen nog steeds hun vacatures melden bij de afdeling P&O.

Arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd te hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg. Bekijk het dossier

1 REACTIE

 1. Wat een onzin ….Charim laat lijken dat zij er alles aan gedaan hebben dat het aantal ontslagen is gehalveerd, maar het ligt heel anders.
  Charim had wel degelijk het ontslag aangevraagd, maar het UWV heeft het niet goedgekeurd en dat allemaal omdat het niet is gegaan volgens de regels.
  Charim draaide te veel winst en dan mag je de mensen niet ontslaan in zo grote getalen!!
  Ik ben zelf een medewerker van Charim en weet zelf hoe men te werk is gegaan en het klopt echt van geen kant!!
  Echt schandalig om nu in de krant te zetten dat Charim er zelf van alles aan gedaan heeft, want dat is zeker niet het geval.
  Zelf heb ik van veel boventalligen vernomen dat zij overspannen zijn geworden van de vervelende praktijken van de top van Charim.
  Jammer dat ze dan toch proberen om te laten lijken dat men daar wel goed bezig is, want dat is verre weg het geval.
  De boventalligen worden nu verplaatst…zij die in Veenendaal werkten, moeten nu naar Zeist of Rhenen en  omgekeerd, dan lopen de mensen vanzelf wel weg.
  En weigeren de boventalligen dan krijg je ook geen WW uitkering…ze worden gewoon voor het blok gezet.
  Schandalig! en dat is dan een toegewijde onrganisatie??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.