Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ChipSoft tevreden over rapport Gartner

Mario Gibbels
Directeur Hans Mulder van ChipSoft is niet ontevreden over het rapport van Gartner waarin de verschillende EPD-pakketten voor de ggz met elkaar zijn vergeleken. “Ze hebben het redelijk netjes aangepakt.”

Bent u tevreden met het rapport?

“We zijn als een van de besten uit de bus gekomen dus ik ben zeker niet ontevreden. Jammer vind ik wel dat Gartner zich in zijn rapport bij de beoordeling van ons pakket baseert op een oude versie van CS-EZIS, ik geloof 4.10, terwijl we eind vorig jaar een geheel nieuwe versie, 5.0.net, hebben gelanceerd. Die draait inmiddels al in een tiental ziekenhuizen maar helaas nog niet in een ggz-instelling.

Gartner heeft ervoor gekozen om zich in zijn rapport te baseren op een versie die al draait in een ggz-instelling en niet op mooie verhalen van leveranciers over wat er nog komen gaat, en daar valt ook wel wat voor te zeggen. Maar verder moet ik zeggen dat ze het redelijk netjes hebben aangepakt als ik er onafhankelijk naar probeer te kijken, want als betrokken leverancier heb je natuurlijk altijd wel mitsen en maren.”

Zou GGZ Nederland elk jaar zo’n onderzoek moeten laten verrichten?

“Een dergelijk onderzoek blijft natuurlijk altijd een snapshot. Als je volgend jaar weer zo’n onderzoek verricht, dan heeft elke leverancier waarschijnlijk een nieuwe en betere release van zijn product uitgebracht en ik verwacht dan ook dat de onderlinge verhoudingen niet veel gewijzigd zullen zijn.”

Nu komt ChipSoft als een van de besten uit de bus, maar jullie hebben nog maar twee, drie klanten?

“We hebben inderdaad nog maar drie klanten: Symfora, de Van der Hoeven Kliniek en De Waag. Daarnaast wordt ons systeem gebruikt op de psychiatrische afdelingen van de ziekenhuizen die we als klant hebben. Maar we zijn ook nog maar een paar jaar actief in deze markt terwijl McKesson en PinkRoccade al jaren meedraaien.”

Volgens Gartner zijn jullie ook relatief duur?

“Dat verbaast me niets. Wij bieden dan ook een volwaardig EPD en dat is juist een duurder onderdeel van een ggz-pakket. Hetzelfde geldt voor de ziekenhuizen. Het maakt nogal uit of je alleen voor een ziekenhuisinformatiesysteem kiest of voor een volledige suite met EPD.”

Jullie maken dus een goede kans bij de EPD-aanbesteding door GGZ Nederland?

“Als GGZ Nederland dit rapport als basis gebruikt en het onderdeel EPD zwaar laat wegen bij de beoordeling, dan gooien wij zeker hoge ogen.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.