Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chris Kuiper wetenschappelijk directeur ergotherapie

Chris Kuiper (46) is vandaag benoemd tot wetenschappelijk directeur van de Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie (NVE). Kuiper zal zich met name bezighouden met onderbouwing van beleid en leiding geven aan wetenschappelijke ondersteuning binnen de aandachtsgebieden arbeid & gezondheid en zorg & welzijn.

Kuiper is momenteel lector Participatie Arbeid en Gezondheid aan de Hogeschool Rotterdam. Hiermee is ergotherapie het eerste paramedische beroep dat een wetenschappelijk directeurschap combineert met een lectoraat aan een hogeschool.

Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie

De Nederlandse Vereniging voor Ergotherapie (NVE) is de beroepsvereniging voor de ergotherapie in Nederland. De NVE heeft ongeveer 3.200 leden. Het doel is ergotherapie een duidelijke positie in de Nederlandse samenleving te geven. De NVE wil een versterkte rol voor ergotherapie bij vraagstukken als de zorg voor demente mensen, mensen met vormen van depressie, met chronische aandoeningen, met arbeidsgerelateerde klachten en kinderen met belemmeringen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.