Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Chris Polman volgt Wouter Bos op bij VUmc

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Chris Polman is de nieuwe bestuursvoorzitter VUmc. Hij is de opvolger van Wouter Bos.
Chris Polman
Chris Polman volgt Wouter Bos op als voorzitter raad van bestuur VUmc

De raden van toezicht van VUmc en AMC, sinds 7 juni. bestuurlijk gefuseerd als Amsterdam UMC, hebben Chris Polman benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van VUmc. In die functie is hij tevens vice-voorzitter van de raad van bestuur van AMC. Polman volgt Wouter Bos op, die per 1 oktober 2018 is benoemd tot bestuursvoorzitter van de nieuwe staatsdeelneming Invest NL.

Chris Polman

Chris Polman is sinds 2013 lid van de raad van bestuur van VUmc en sinds 2016 tevens decaan. Hij werkt sinds 1986 bij VUmc. Hoogleraar neuroloog Polman geldt als een vooraanstaand wetenschapper op het gebied van multiple sclerose (MS). Voor zijn benoeming in het bestuur gaf Polman onder meer leiding aan de afdeling neurologie, het MS centrum en het Stafconvent, de medische en wetenschappelijke staf. Polman wordt beschouwd als een verbindend persoon die veel belang hecht aan een goede samenwerking tussen diverse disciplines in Amsterdam UMC.

Samenstelling raad van bestuur Amsterdam UMC

Met ingang van 1 oktober 2018 zullen de raden van bestuur van Amsterdam UMC enige tijd uit vier leden bestaan. Naast Chris Polman zijn dat Hans Romijn, voorzitter raad van bestuur AMC en vicevoorzitter VUmc, en Frida van den Maagdenberg en Mark Kramer, beiden lid raden van bestuur. De procedure voor de werving van het nieuwe bestuurslid loopt nog.

Raad van toezicht Amsterdam UMC

In een reactie op de benoeming zegt Wim Kuijken, voorzitter van de raden van toezicht: ‘We zijn blij dat Chris Polman bereid is om het (vice-)voorzitterschap van de raden van bestuur binnen Amsterdam UMC op zich te nemen. Hij is vanwege zijn achtergrond en royale ervaring in de gezondheidszorg uitstekend in staat om mede leiding te geven aan Amsterdam UMC en deze prachtige instelling verder te ontwikkelen ten dienste van een voortgaande verbetering van de patiëntenzorg, het wetenschappelijk onderzoek en de opleiding van verpleegkundigen en artsen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.