Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

CIZ-bestuurder Arjan Vermeulen overleden

Mark van Dorresteijn
Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) heeft afscheid moeten nemen van zijn bestuurder Arjan Vermeulen. Hij was voorzitter van de raad van bestuur sinds 2005. Afgelopen dinsdag overleed hij op 57-jarige leeftijd aan een ernstige ziekte.
CIZ-bestuurder Arjan Vermeulen overleden

Het CIZ stelt vandaag een speciaal digitaal condoleanceregister open via de website. Vermeulen wordt in besloten kring gecremeerd.

In memoriam

Met de oprichting van het CIZ in 2005 trad Arjan Vermeulen aan als voorzitter van de raad van bestuur. Voordat hij bij het CIZ kwam, had hij al een indrukwekkende loopbaan in de maatschappelijke dienstverlening achter de rug. Hij bekleedde verscheidene directiefuncties binnen de sociale zekerheid.

Arjan Vermeulen werd het gezicht van het CIZ. Dat hij zijn loopbaan begon als welzijnswerker, is altijd merkbaar gebleven. Zijn hart lag bij de mensen die zorg nodig hebben. In gesprekken bracht hij het onderwerp vaak terug tot de kern: hoe zou ik het als cliënt ervaren. Hij nam ook nooit zo maar iets aan en vroeg altijd door, op zoek naar de beste oplossing. Zo was hij initiatiefnemer van de rondetafelgesprekken met zorgpartners en andere uitvoeringsorganen om één loket voor mensen met een beperking te verwezenlijken. Dat resulteerde in een visiedocument met aanbevelingen waarmee hij zeker verder zou zijn gegaan.

Met de veranderende rol van het CIZ naar toezichthouder is een nieuwe, belangrijke fase aangebroken voor een beter toegankelijke en betaalbare zorg. Graag had hij deze stap nog samen met ‘zijn’ CIZ-organisatie willen zetten. Arjan Vermeulen is van grote betekenis geweest voor de modernisering van de indicatiestelling. Het CIZ verliest een inspirerende, snelle denker en bovenal een bevlogen en betrokken persoon. (Bron: CIZ)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.