Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Claudia Zuiderwijk Zorgmanager van het Jaar

Claudia Zuiderwijk is uitgeroepen tot Zorgmanager van het jaar 2008. Ze ontving de Zorgvisie Excellence Trofee uit handen van Martin van Rijn, overheidsmanager van het jaar.
Claudia Zuiderwijk Zorgmanager van het Jaar

Claudia Zuiderwijk is voorzitter van de raad voor bestuur van de Tergooiziekenhuizen, ontstaan uit de fusie van Ziekenhuis Hilversum en Ziekenhuis Gooi-Noord. De jury noemt Zuiderwijk een bevlogen, creatieve, onconventionele en ambitieuze bestuurder (video). “Ze is in staat om steeds nieuwe manieren te vinden om de professionals te boeien en te binden. Zij heeft respect voor hun belangen en positie en zij probeert ruimte te creëren voor professionele inspiratie in plaats van de professionals dood te knuffelen onder een ‘controlebureaucratie’. Zij probeert met haar open stijl niet de machtsstrijd aan te gaan maar plezier te beleven aan het leidinggeven aan professionals.”

Andere genomineerden

Lof was er ook voor de andere genomineerden, Irma Harmelink en Wim Corsten. Volgens de jury bracht Irma Harmelink, raad van bestuur van Naviva Kraamzorg, in zeer korte tijd een gezonde fusie tot stand, waarbij ze het gevoel en de taal heeft om mensen in de organisatie met elkaar te verbinden. De grootste prestatie van Wim Corsten, voorzitter raad van bestuur van Thebe, is volgens de jury dat het hem tijdens het proces van schaalvergroting gelukt is om de verantwoordelijkheden laag in de organisatie te leggen. Maar ondanks dat de drie genomineerden volgens de jury veel met elkaar gemeen hebben, mag alleen Claudia Zuiderwijk zich vanaf nu Zorgmanager van het Jaar noemen.

Bekijk de video’s:

Bekendmaking: Zuiderwijk Zorgmanager van het Jaar (video)
Dankwoord van Claudia Zuiderwijk
Even voostellen: Claudia Zuiderwijk
Even voostellen: Wim Corsten
Even voorstellen: Irma Harmelink

Lees ook:

Lees hier het volledige juryrapport
Wie waren vorig jaar de genomineerden?
Dossier Zorgmanager van het Jaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.