Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Clémence Ross nieuwe bestuurder Agora

Mark van Dorresteijn
Clémence Ross is per 1 oktober 2013 de nieuwe bestuurder van Agora, het landelijk ondersteuningspunt palliatieve zorg. Ross volgt André Rhebergen op, die zich vanaf september volledig zal richten op het realiseren van eigen regie voor cliënten en mantelzorgers via WoondroomZorg bv (ouderinitiatieven) en Woondroomstede (kwetsbare ouderen).
Clémence Ross nieuwe bestuurder Agora

Agora is een onafhankelijk landelijk ondersteuningspunt palliatieve zorg dat zorgdraagt voor afstemming tussen de verschillende bij palliatieve zorg betrokken organisaties op landelijk niveau. Agora signaleert ook de behoeften van de betrokken partijen aan zowel de aanbod als de vraagkant, en heeft daarmee ook een belangrijke functie bij het zichtbaar maken van de keuzemogelijkheden rond het levenseinde.

Ervaring

Ross was van 2002 tot en met 2007 staatssecretaris van VWS. Daarvoor was zij vanaf 1998 lid van de Tweede Kamer. In beide functies was zij sterk betrokken bij de ontwikkeling van palliatieve zorg. Na haar staatssecretariaat is Ross zes jaar directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen geweest en vervult zij diverse bestuurlijke functies in onder andere het wetenschappelijk onderwijs en voor organisaties op het gebied van sport en gezonde leefstijl.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.