Cleofa daagt Zilveren Kruis voor de rechter

De Amsterdamse thuiszorgorganisatie Cleofa heeft een kort geding aangespannen tegen zorgverzekeraar Zilveren Kruis om voor de rechter een betaalovereenkomst af te dwingen. De verzekeraar wil daar niet aan meewerken omdat zij signalen heeft ontvangen van mogelijk frauduleus declaratiegedrag van Cleofa.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
hamer.rechter.istock.jpg
Foto: iStock

Zilveren Kruis is een fraudeonderzoek gestart en schort voorlopig de betalingen op. Er staat een bedrag open van 1,5 miljoen euro.

De rechtszaak diende maandag bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht.

Wijkverpleging

De Surinaamse zorgaanbieder Cleofa biedt thuiszorg in Amsterdam en Zaandam maar is daarvoor niet gecontracteerd door Zilveren Kruis. In 2016 had Cleofa nog een betaalovereenkomst met Zilveren Kruis, maar deze is voor 2017 niet opnieuw aangeboden. Met een betaalovereenkomst kan een ongecontracteerde zorgaanbieder toch rechtstreeks zorg declareren bij de verzekeraar. Zonder betaalovereenkomst gaat de rekening naar de cliënt die de rekening aan de zorgaanbieder betaalt.

0
916

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.