Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cliënt Amarant overlijdt tijdens het eten

Een cliënt van zorginstelling Amarant in Rijsbergen is zaterdagavond tijdens het eten onwel geworden en later in het ziekenhuis overleden. Dit meldt regionaal dagblad BN/De Stem.

Volgens de politie is een stukje voedsel in zijn keel, dat de luchtweg afsloot, hem uiteindelijk fataal geworden. Ingrijpen door medewerkers van Amarant, ambulancebroeders en een arts die met een traumahelikopter naar Rijsbergen werd gebracht, mochten niet meer baten.

Inspectie

Volgens districtsmanager Hanneke Houtzagers van Amarant is de doodsoorzaak nog helemaal niet duidelijk. In BN/De Stem zegt zij dat de cliënt tijdens het eten onwel is geworden en pas in het ziekenhuis overleden is. De instelling heeft aangifte van het overlijden gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Nog een sterfgeval

In 2006 werd ook onderzoek gedaan naar een sterfgeval bij Amarant. Ook toen stikte een bewoner tijdens het eten en het Openbaar Ministerie concludeerde op grond van dat onderzoek dat er van een misdrijf geen sprake was. Het OM onderzoekt alle gevallen waarbij sprake is van een onnatuurlijke dood. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Zorg onder druk door bezuiniging AWBZ

Bewoner verzorgingscentrum dood door brand

Dood door Zweedse band voor rechter

Klacht tegen thuiszorg na dood gehandicapte

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.