Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV biedt loopbaanadvies aan 5000 zorgmedewerkers

Het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’, van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus is vandaag gestart. Tijdens het project krijgen vijfduizend zorgmedewerkers de kans om hun loopbaan een positieve wending te geven.
ontslaggistock400.jpg
Foto: IStock

Het initiatief van CNV Zorg & Welzijn en RegioPlus biedt medewerkers van 45 jaar of ouder met een opleidingsniveau van MBO 2 of lager een gratis gesprek met een loopbaanadviseur in hun eigen regio aan. Medewerkers leren naar hun eigen interesses en mogelijkheden te kijken, binnen en buiten de sector, en daarmee aan de slag te gaan. Ook is praktische hulp mogelijk, zoals support bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief, een beroepentest of verwijzing naar een passende cursus of opleiding.

Risico op baanverlies
De vakbond schrijft: ‘CNV Zorg & Welzijn heeft zich sterk gemaakt bij het kabinet om mensen die risico lopen om hun baan te verliezen en het lastig vinden op eigen kracht een nieuwe baan te vinden, te helpen. Voor dit traject heeft de vakbond de samenwerking gezocht met RegioPlus, het landelijke dekkend samenwerkingsverband van 15 regionale werkgeversorganisaties voor zorg en welzijn. Het ministerie van VWS heeft een subsidie beschikbaar gesteld om het project ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ mogelijk te maken. FNV Zorg & Welzijn ondersteunt het initiatief. Het project loopt 14 maanden, tot het voorjaar van 2018.’

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.