Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CNV voorspelt ontslaggolf thuiszorg

DEN HAAG - De CNV Publieke Zaak voorspelt dat veel medewerkers in de thuiszorg de komende maanden ontslagen zullen worden. De bond gaat de gemeenten een brief te sturen met het verzoek om de werkgelegenheid te behouden.

Per 1 januari volgend jaar worden gemeenten verantwoordelijk voor het toewijzen van huishoudelijke hulp aan ouderen, zieken en gehandicapten, hulp die wordt uitgevoerd door thuiszorginstelllingen. De bedoeling is dat gemeenten alleen contracten afsluiten met thuiszorgorganisaties die een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. CNV Publieke Zaak verwacht dat veel bestaande thuiszorginstellingen bij de onderhandelingen buiten de boot zullen vallen.

Thuiszorgwerkers

Organisaties in de Rotterdamse regio hebben al ontslagen aangekondigd. Andere vakbonden en instellingen voor thuiszorg hebben eerder ook al gezegd veel ontslagen te verwachten. Staatssecretaris Ross van Volksgezondheid hoopt dat de meeste ontslagen thuiszorgwerkers weer bij andere organisaties aan de slag kunnen. De vakbonden zijn bang dat de werknemers dan genoegen moeten nemen met een lager salaris en/of slechtere arbeidsvoorwaarden. (ANP)

Lees ook:

Top thuiszorg Breda ontslagen

Z-org: ‘Ontslaggolf dreigt bij thuiszorg’

‘Maatregelen tegen oppotten in thuiszorg’

Kamer: Ross moet wachtlijsten oplossen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.