Coalitie wil Wmo doordrukken’

Coalitiepartners PvdA en VVD sturen aan op een versnelde behandeling van de nieuwe Wmo. Dat bleek donderdag tijdens de procedurevergadering van de VWS-commissie in Tweede Kamer. De oppositie verzette zich tegen de poging van de regeringspartijen om de nieuwe Wmo zo snel mogelijk te behandelen.
'Coalitie wil Wmo doordrukken'

Tijdens de procedurevergadering donderdagmiddag bepaalde de Kamer de agenda voor de behandeling van zorgvraagstukken. De coalitie blijkt de nieuwe Wmo zo vroeg mogelijk, liefst binnen twee weken al, te willen afhandelen. Oppositiepartijen waaronder CDA, SP, GroenLinks en PVV willen de nieuwe wet daarentegen in samenhang met de andere zorgwetten behandelen. Dat betekent dat de oppositie wil wachten tot alle vragen over de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) en de veranderingen van de zorgverzekeringswet (Zvw) bekend zijn.

Verloren draagvlak Wmo

Kamerlid Fleur Agema verbaast zich tijdens de vergadering over de aanwezigheid van het grote aantal Kamerleden van de coalitie. ‘Het is

2
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.