Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

College Breda heeft vertrouwen in aanpak Wmo

Ondanks de bezuinigingen hoeven de afnemers van thuiszorg in Breda zich geen zorgen te maken. Kwaliteitseisen krijgen bij de nieuwe aanpak van de Wmo meer aandacht, zo heeft het college verzekerd.
College Breda heeft vertrouwen in aanpak Wmo

Het college van B en W van de gemeente Breda heeft onlangs een nieuwe Europese aanbesteding gedaan voor de huishoudelijke verzorging. Het resultaat is dat de huishoudelijke verzorging in Breda vanaf 1 januari 2012 door vijf in plaats van zeventien zorgaanbieders wordt uitgevoerd. Deze uitkomst veroorzaakt nogal wat spanning in de gemeente.

Medewerkers

In antwoord op vragen van fracties van de PvdA, SP en GroenLinks zegt de gemeente dat zij voortaan steekproefsgewijs gaat controleren op kwaliteit. Dat gebeurde voorheen niet. Verder laat het stadsbestuur weten ervan uit te gaan dat de meeste thuiszorgwerknemers hun baan zullen behouden. Zij stelt dat er simpelweg personeel nodig is in de zorg. Het college wijst op de bereidheid van de nieuwe zorgaanbieders om werknemers over te nemen.

Nieuwe aanbieders

“Wij zullen hier initiatief nemen om ervoor te zorgen dat de huidige en nieuwe aanbieders met elkaar in overleg treden over het overnemen van personeel”, aldus de gemeente op Bredavandaag.nl (@Bredavandaag). (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Breda stapt over op nieuwe thuiszorgaanbieders

Breda stapt over op alfahulpen in de Wmo

Nieuw Wmo-beleid in Rotterdam

PvdA wil AWBZ-zorg naar de Wmo

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Dat de gemeente kiest is een gevolg van de WMO en de marktwerking in de zorg. Dat de gemeente (op een enkele uitzondering na) kiest voor organisaties die behoren tot de categorie financieel oncontroleerbare BV’s (ThuiszorgInHolland en Actief Huiszorg) en voor een wel zeer verdachte organisatie Thuiszorg VDA geeft te denken. De eerste twee B’s hoeven niet jaarlijks een jaarrekening te publiceren op basis van de wet jaarverslagen zorg en de derde organisatie Thuiszorg VDA betaalt een eigenaar/directeur/bestuurder: van den Akker aan zijn eigen beheers BV. Waarom niet gegund aan organisaties die daadwerkelijk de CAO VVT naleven en ook financieel transparant zijn. Heeft de gemeente Breda boter op zijn hoofd en geeft het gemeenschapsgeld aan financieel oncontroleerbare instellingen??? Waarom??
    Landelijk is gebleken dat het zogenaamde overleg over overname personeel niets voorstelt!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.