Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Commissarissen: ‘Afpersingszaak Erbudak vermindert vertrouwen niet’

De raad van commissarissen van het Slotervaartziekenhuis heeft nog alle vertrouwen in bestuurder Aysel Erbudak. Dat zegt voorzitter Theo Dekker. Vrij Nederland meldde vorige week dat Erbudak in 1996 is veroordeeld wegens ‘medeplichtigheid aan uitlokking van een poging tot afpersing’.

Ook is bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis datzelfde jaar veroordeeld voor het arrangeren van schijnhuwelijken met vrouwen in kwetsbare geestelijke posities. Nadat een van de vrouwen zich had willen terugtrekken, zou Erbudak een schadevergoeding hebben geëist van elfduizend gulden. Toen de vrouw dat weigerde te betalen, zou Erbudak twee bodybuilders hebben ingeschakeld om de vrouw angst aan te jagen.

Tegenaan gelopen

Erbudak zegt tegen Vrij Nederland nooit het oogmerk te hebben gehad een misdrijf te plegen. Erbudak: “Ik ben ergens tegenaan gelopen zonder dat ik het wilde”.

Geen consequenties

De raad van commissarissen laat weten dat aan dergelijke publicaties artikelen in de pers nooit consequenties worden verbonden. Voorzitter Dekker: “Het vertrouwen in mevrouw Erbudak is, gezien de behaalde resultaten, onverminderd positief.”

Dekker wil niet ingaan op de vraag of de informatie uit Vrij Nederland al bekend was bij de raad. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Slotervaartziekenhuis kaapt verpleegkundigen

Interview Aysel Erbudak in Zorgvisie: ‘Hogervorst mag blij met ons zijn’

Dees Brandjes, woordvoerder medische staf Slotervaartziekenhuis: ‘Ik reken niemand af op zijn zegeningen’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.