Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Commissie Havermans komt met rapport

Minister Klink (VWS) kiest voor een stapsgewijze invoering van risicodragendheid van de kapitaallasten. Dat blijkt uit de brief waarmee Klink gisteren de Kamer heeft geïnformeerd over het advies van de commissie Havermans.

De commissie Havermans heeft zich gebogen over nadeelcompensatie voor ziekenhuizen die door een wijziging in het bouwregime in de problemen komen. Het gaat om financiële compensatie van ziekenhuizen die schade hebben ondervonden door de afschaffing van het bouwregime. Hieronder valt ook het vervallen van de nacalculatie op gebouwgebonden kapitaallasten. Het advies behelst een overgangsregeling met hardheidsclausule voor de kapitaallasten. Die overgang zal ongeveer drie jaar duren.

Zorgautoriteit

Klink zal de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vragen om zo’n overgangsregeling vóór 1 januari 2009 in de WMG-beleidsregels op te nemen. Met een stapsgewijze invoering kunnen de ziekenhuizen de overgang naar risicodragendheid van de kapitaallasten beter maken dan wanneer zij dit in één keer zouden moeten doen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Havermans schept geen duidelijkheid’

Rapport-Havermans later openbaar

Havermans maakt compensatie bouwregime ruimer

Havermans voorzitter bouwcommissie ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.