Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Commissie ziet geen misbruik overgangsmodel

Complexe regelgeving is mede de oorzaak geweest van de variatie in interpretatie, toepassing en gedrag van zorgverzekeraars en ziekenhuizen bij de zorgcontractering 2012. Misbruik van de overgangsperiode heeft de commissie niet geconstateerd.
Commissie ziet geen misbruik overgangsmodel
Foto: Koen Suyk

Dat is de conclusie van de “Commissie mogelijk misbruik transitiemodel”, een commissie van externe experts die in opdracht van ZN onderzoek heeft gedaan naar mogelijk misbruik van het overgangsmodel in ziekenhuisfinanciering. Het rapport kwam vandaag uit.

Opportunistisch gedrag

Regelgeving die niet op alle vragen antwoorden geeft, leidt tot het risico van opportunistische interpretaties. Dat risico heeft zich volgens de commissie “zeer beperkt” gemanifesteerd. In de incidentele gevallen waar het zich heeft voorgedaan, wordt door de zorgverzekeraars die het aangaat gerepareerd. De commissie adviseert dat wordt geverifieerd of dit ook inderdaad gebeurt.

Risico op fraude

In een aantal gevallen is een

3
13

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.