Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conflict Leiden en ActiVite ten einde

Redactie Zorgvisie
De gemeente Leiden en zorginstelling ActiVite hebben een financiële schikking getroffen van 350.000 euro. Hiermee komt een langlopend juridisch geschil tussen gemeente en zorgaanbieder ten einde.

De schikking voorkomt verder procederen van ActiVite. Het conflict begon toen ActiVite compensatie wilde voor de omslag van hoge naar lage indicaties voor huishoudelijke hulp in de Wmo. ActiVite bestuurder Lita Berkhout zei hier eerder over op Zorgvisie.nl: “De gemeente had toegezegd cliënten die ouder dan 75 jaar zijn of die chronisch ziek zijn, administratief te herindiceren en niet veel te veranderen. Dat is niet gebeurd.” In plaats van een kleine wijziging sloeg de verhouding van de indicaties om van twintig procent lichte indicaties naar tachtig procent lichte indicaties.

Wmo gemeente

Ter compensatie heeft de gemeente de betrokken aanbieders een eenmalig bedrag van ongeveer 130.000 euro geboden. Eerder zij Berkhout hierover: “Daar kunnen wij niet mee akkoord gaan.” De rechter stelde de gemeente Leiden in het gelijk. Met de schikking is vorige week alsnog een akkoord bereikt. In een persbericht zegt wethouder Gerda van den Berg van gemeente Leiden tevreden te zijn. “De relatie is steeds goed gebleven, maar het is goed dat de kou uit de lucht is. We kunnen al onze energie nu weer richten op onze goede inhoudelijke samenwerking.” In plaats van met een traditionele aanbesteding besteedt Leiden nu aan met een zorgveiling. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Leiden en thuiszorgorganisatie ActiVite naar de rechter

SP protesteert tegen zorgveiling in Leiden

Loonoffer Activite-medewerkers door aanbesteding Wmo

Ontslagen dreigen bij thuiszorg ActiVite

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.