Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conny Helder nieuwe bestuurder tanteLouise

De raad van toezicht van Stichting tanteLouise heeft Conny Helder benoemd tot de nieuwe raad van bestuur. Zij volgt Jef Pelgrims op die in de zomer met pensioen gaat.
Conny400.jpg

Helder heeft een ruime (bestuurlijke) ervaring in de zorgsector. Na diverse bestuurs- en managementfuncties bij onder andere UMCU en bij ziekenhuizen in Amsterdam en Den Haag, is zij sinds 2010 bestuursvoorzitter van Stichting Gezondheidscentra Eindhoven (SGE). Bij haar komst balanceerde de stichting nog op de rand van faillissement, inmiddels is SGE uitgegroeid tot een solide eerstelijnsorganisatie met elf gezondheidscentra, een centraal bestuursorgaan en een apotheekorganisatie.

Nieuwe uitdaging
Helder is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. Dat daarbij de keuze is gevallen op tanteLouise is niet verwonderlijk, motiveert zij: ‘Ik ben van nature nieuwsgierig en laat me graag prikkelen door vernieuwende ideeën. Ook geloof ik sterk in de kracht van samenwerking tussen diverse disciplines in de zorg. TanteLouise heeft al die elementen in zich en staat binnen de sector te boek als uiterst innovatief en vernieuwend. In de masterclass e-Health die ik volg, wordt tanteLouise zelfs als voorbeeld genoemd.’

Jef Pelgrims
Conny Helder gaat begin juni bij tanteLouise aan de slag. De raad van toezicht ziet in haar de juiste opvolger van Jef Pelgrims: ‘Pelgrims die sinds zijn aanstelling in 2003 zo nadrukkelijk zijn stempel drukte op de ontwikkeling van tanteLouise. Met oog voor de menselijke maat, passie, visie en daadkracht groeide tanteLouise onder zijn leiding uit tot een van de beste zorginstellingen van het land.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.