Coöperatie Vitaal Vechtdal biedt eigen verzekeringspolis

Coöperatie Vitaal Vechtdal start vandaag met het grootste project voor populatiegerichte bekostiging en ‘shared savings’ in Nederland. Inwoners van Ommen, Hardenberg, Coevorden, Dalfsen en Twenterand krijgen als lid van de coöperatie een unieke verzekeringspolis die lokale preventieprojecten dekt.
V.l.n.r Pauline Terwijn
V.l.n.r. Pauline Terwijn

Inwoners die lid zijn van de nieuwe coöperatie krijgen gratis toegang tot de Vitaal Vechtdal Polis. Hierin zijn allerlei lokale initiatieven voor preventie, welzijn, wonen en zorg gedekt. Bovendien krijgen leden korting op hun basisverzekering en korting op aanvullende pakketten. Huisartsen, de gemeenten, het Röpke Zweers Ziekenhuis, ouderenzorgaanbieders en Zilveren Kruis Achmea werken samen om dit mogelijk te maken.

Schadelast

‘Betrokken zorgaanbieders en deelnemende verzekeraars delen de besparingen die straks door de preventieprojecten worden gerealiseerd’, zegt  Pauline Terwijn, bestuurder Saxenburgh Groep en bestuurslid van de coöperatie. ‘Met deze besparingen in het vooruitzicht zijn partijen geprikkeld om te investeren in allerlei

2
77

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.