Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan en Amsterdam Thuiszorg willen fuseren

Amsterdam Thuiszorg en Cordaan hebben een intentieverklaring getekend om per 1 januari 2008 te fuseren. De combinatie van de zorg aan huis die Amsterdam Thuiszorg biedt en de zorg in verpleeghuizen en woonvormen van Cordaan, moet de organisaties beter en slagvaardiger maken.

De samenwerking maakt het volgens Wolter Knijff van Cordaan eenvoudiger om de kennis uit het verpleeghuis in de thuiszorg te kunnen benutten. Daarnaast zegt hij dat ook de kosten van overhead zullen afnemen door de fusie. “We zullen de bedrijfsondersteunende onderdelen zoals onder andere HRM, ICT, en financiën doelmatiger gaan organiseren. Dit zal in beginsel niet leiden tot gedwongen ontslagen”.

NMa

Knijff verwacht dat het advies van de medezeggenschapsorganen over de voorgenomen fusie positief zal zijn. “De samenwerking zal voor de directe zorgverlening geen organisatorische veranderingen teweeg brengen”. Daarnaast verwacht Knijff dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de fusie zal goedkeuren. “Thuiszorgorganisaties en verpleeghuizen zijn al eerder zonder moeilijkheden gefuseerd en het keuzeaanbod in Amsterdam blijft aanzienlijk.”

Klanten en medewerkers

Cordaan heeft in Amsterdam ruim 120 woonvoorzieningen waar aan ongeveer 5000 cliënten zorg wordt geleverd. Er werken in december 2006 totaal 5143 personeelsleden. In het jaarverslag van 2005 meldt Amsterdam Thuiszorg totaal 34.010 klanten te hebben en ongeveer vierduizend medewerkers in dienst te hebben. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Amsterdam kiest voor 150 WMO-aanbieders

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.